Bleja / Insomnia

 

Senzacionalna vest ovih dana je odjeknula u naučnim, a takođe i u sportskim krugovima.

 

Naime, naučnici sa Univerziteta Mičigen su sasvim slučajno zapazili vezu između rešavanja problema nesanice ( lat. Insomnia) i utakmica fudbalskog kluba Metalac.

 

Empirijski je dokazana neraskidiva veza između poseta stadionu u Gornjem Milanovcu  i rešavanja ovog zdravstvenog problema od kog boluje veći broj naših sugrađana , naročito onih koji rade četvorobrigadu  u Tetra Paku i Spektru.

 

Prvi je na ovaj fenomen ukazao Radojko S. (41) koji je nekako zalutao na jednu utakmicu  premijerligaša iz Gornjeg Milanovca.

 

„Radim četvorobrigadu već dve godine. Usled čestih promena smena, moj bioritam je totalno poremećen, tako da bez tableta za spavanje teško da mogu da zaspim. U poslednje vreme ni one ne deluju.

 

brka

 

Tako, dok sam jedno popodne šetao pored reke bled kao zombi, vidim da se oko stadiona nešto dešava. Reših da vidim o čemu se radi i kako je stadion bio skoro prazan pomislio sam da ću tu na miru moći da saberem misli. Počeh da gledam utakmicu, ali se posle drugog minuta više ničega ne sećam. Posle nekih dva sata, probudila me je čistačica i rekla da nađem neko drugo mesto za spavanje. Ovo sam ponovio nekoliko puta ove sezone i svaki put je delovalo.

 

Mogu svima da preporučim, a reći ću vam i da je  ušteda u odnosu na tablete velika. Samo kad bi igrali češće.“ kaže Radojko za okokuce.rs

 

Snalažljiva komercijala milanovačkog holdinga je odmah reagovala i već su u planu organizovane ture za radnike ostalih firmi iz okruženja, a okokuce.rs saznaje iz pouzdanih izvora da se  čak  razmišlja i o zaštiti autorskih prava na ovaj lek.

 

Mada, drugi, stariji premijerligaši su se oštro pobunili protiv ovoga i nastupili su sa argumentom da je Metalac ipak novajlija u njihovom društvu, te da oni polažu prava na ovaj lek već duži niz godina.

 

okokuce.rs

Oko kuće
Pratite nas

     Za dobro jutroPartly Cloudy

-5°C

Gornji Milanovac

Partly Cloudy

Humidity: 89%

Wind: 20.92 km/h

  • 03 Jan 2019

    Snow 0°C -6°C

  • 04 Jan 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

Prijatelji sajtafeplo

Pišite nam

Oko kuće

32300 Gornji Milanovac
Srbija

E-mail