Dešavanja / Game over?

 

Nije slučajno ova fotografija siva i sumorna. Odlično odgovara trenutnom stanju u Gradskoj apoteci.

Gasi li se ustanova koja nam je neophodna?

 

Da li je proces njenog urušavanja koji traje godinama smišljen i već viđen ili je samo plod nesposobnosti rukovodećeg kadra koji je zajedno sa nezainteresovanim opštinskim aparatom doveo do toga da je apoteka pred gašenjem iako će vam naši političari reći da nije tako?

 

Da li lekova ima samo za dva-tri dana i to ne svih? Da li ćemo biti osuđeni na privatne apoteke, od kojih većina ima samo dodavače lekova, koji vas šalju u državnu apoteku da vam njihovi farmaceuti kažu kako se lek  koristi. Da li će nam privatnici omogućiti da kupimo lek u pola noći? Naravno da neće. Kako mi kao građani možemo da pomognemo? Da kupujemo u našoj apoteci. Ono što ima, naravno.

 

Socijalistima bilansi nikada nisu bili bitan pokazatelj uspešnosti firme, ako su uopšte znali šta je to, već samo da uposle nekog svog bez obzira na realnu potebu apoteke za proizvodnim (farmaceuti) a ne režijskim kadrom. Jasno je da su oni urušili ovu, nekada respektabilnu ustanovu.

 

Ovi novi su postavili svog direktora sa strane i mi mu želimo puno uspeha. Njemu nema ništa logičnije nego da jedna od prvih mera na putu oporavka apoteke bude poturanje zaposlenima pod nos ankete dali bi podržali kandidata vladajuće stranke na predstojećim predsedničkim izborima.Pogađate svi su potpisali, i dali svoje telefone kako bi ih mogli zvati i kući.

 

Mnogi su na ovo rekli „ Toga nije bilo ni kod Sloba!“ Nije. Možda i jeste samo smo zaboravili?

 

 Ako jeste, onda je... isto?

 

apoteka650

 

okokuce.rs

Oko kuće
Pratite nas

     Za dobro jutroPartly Cloudy

-5°C

Gornji Milanovac

Partly Cloudy

Humidity: 89%

Wind: 20.92 km/h

  • 03 Jan 2019

    Snow 0°C -6°C

  • 04 Jan 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

Prijatelji sajtafeplo

Pišite nam

Oko kuće

32300 Gornji Milanovac
Srbija

E-mail