Dešavanja / Treći dan festivala na trgu

 

U Gornjem Milanovcu ovih dana odjekuju zvuci svetske muzike. Nakon Doma kulture, festival se seli na gradski trg. Sve je spremno, ostaje samo da uživamo u trećem danu Srpskog festivala svetske muzike.

 

U subotu 22. aprila celokupan program festivala odvijaće se na Trgu kneza Mihaila.

 

U 18:45h nastupaju pobednici mini gitarijade u Čačku, milanovački rok sastav Belo u boji.  Nakon njih u 19:15h, nastupiće učesnici koji nastupaju na festivalu od njegovog osnivanja, Gipsy Aleksići.  Njihov scenski nastup, virtuoznost na gitarama i kvalitet muzičkog predstavaljanja, retko koga mogu ostaviti ravnodušnim.

 

Od 20 časova na scenu izlaze Matis Klepen, Bratsberg Longhorns i Folklorni ansambl iz Norveške “Gransherad Spel- og Dansarlag”. Matis Klepen, doktor džeza, čiji muzički izraz ide od nežnog povetarca do snažne oluje, nastupa zajedno sa legendarnim Bratsberg Longhornsima. Frontmen Longhornsa, Trond Ytterbø je jedna od vodećih ličnosti bluz scene u Norveškoj sedamdesetih na ovamo. Učestvovao je i u osnivanju i uspostavljanju jednog od najvećeg i najpoznatijeg evropskog bluz festivala u svom rodnom gradu. Nastup folklornog ansambla “Gransherad Spel- og Dansarlag”, čija je energija i akrobatika podigla publiku na noge prvog dana festivala, treba doživeti.

 

Od 21:30 do 23:30h scenu preuzima legendarna pop rok grupa Crvena jabuka. Pet mladića, dva Dražena, Aljoša, Zlatko i Darko, je odlučilo svirati ljubavne pesme, a od nekoliko predloženih imena za naziv grupe preovladalo je to što je neko na probu doneo jabuku. Tako je u Sarajevu nastala grupa Crvena jabuka maja 1985. godine. Crvena jabuka je bila jedna od najuspešnijih i najplodnijih grupa u bivšoj Jugoslaviji. Objavili su više od 15 studijskih albuma i 4 albuma uživo. Nezaboravni koncerti širom sveta i njihova vrhunska muzika, najbolja su pozivnica da ne propustite ovaj događaj.

 

Dobrodošli u grad festival!

 

 

swmf17

Oko kuće
Pratite nas

     Za dobro jutroPartly Cloudy

-5°C

Gornji Milanovac

Partly Cloudy

Humidity: 89%

Wind: 20.92 km/h

  • 03 Jan 2019

    Snow 0°C -6°C

  • 04 Jan 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

Prijatelji sajtafeplo

Pišite nam

Oko kuće

32300 Gornji Milanovac
Srbija

E-mail