Dešavanja / Bravo za "Sportić"

 

U utorak 12.12.2017. u sali SPORTIĆA odrzana je akcija besplatnih pregleda stopala i kicme. Preglede su obavili fizioterapeuti iz Cacka i Beograda i Ekovel tim centra za korekciju stopala iz Beograada.

Cilj pregleda je dijagnostikovanje deformiteta kicmenog stuba i stopala kao i predlaganje korektivnih ili preventivnih mera, rekla nam je Aleksandra Kostic fiyioterapeut iz fizijatrijske ordinacije iz Cacka.


Takodje nam je rekla da ona svoj rad vrlo cesto sprovodi sa predskolskim ustanovama vrticima, skolama ali i skolicama sporta koje okupljaju nase najmladje. Jedna takva ideja rodila se upravo u saradnji sa jedinom dkolicom sporta iz G.Milanovca kao i cinjeniom da dosta dece iz Milanovca dolazi u Cacak po strucnu pomoc po pitanju dijagnostikovanja ali i korekcije deformiteta.


Mi u zavisnosti od deformiteta preporucujemo korektivne vezbice ili vrlo cesto uloske i pomagala koja u velikoj meri pomazu resavanju problema.
Danas je pregled pokazao ono sto je najcesci slucaj kod dece a to je da u 90 od sto slucajeva imamo prisutna ravna stopala, koja kasnije mogu da dovedu i dovode preko savijanja kolena prema unutra popularno nazvane x noge, a na kraju se to zavrsi krivljenjem kicme, najcesve kifoza i skolioza, dakle kifoskolioticno drzanje. (kicma u gornjem delu savijena ka napred i kicma u obliku slova S)


Mi smo u SPORTICU danas za 4 sata obavili 100 pregleda i koristim priliku da se zahvalim organizatoru koji je fantasticno organizovao ceo dogadjaj, Naime, zbog velikog interesovanja treneri sportica su za vreme pregleda organizovali poligone i korektivne vezbice za decu i to u prisustvu roditelja, a za to vreme mi smo obavljali preglede.


Nakon ovako uspesne akcije a i zbog realne potrebe mi cemo ponoviti ovaj pregled nakon noogodisnjih praznika, a vasi gradjani mogu se obratiti trnerima sportica za strucnu pomoc kada govorimo i sprecavanju i korekciji deformiteta.

kicma650 1

sportic 650 2

sportic 650 3

sportic 650 4

Oko kuće
Pratite nas

     Za dobro jutroPartly Cloudy

-5°C

Gornji Milanovac

Partly Cloudy

Humidity: 89%

Wind: 20.92 km/h

  • 03 Jan 2019

    Snow 0°C -6°C

  • 04 Jan 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

Prijatelji sajtafeplo

Pišite nam

Oko kuće

32300 Gornji Milanovac
Srbija

E-mail