GM Likovi / Predrag Šutić

 

Intervju sa doktorom Predragom Šutićem, specijalistom opšte hirurgije, direktorom Opšte bolnice Gornji Milanovac.

 Za hirurge kažu da su, ili bekrije, ili ženskaroši? Gde ti spadaš? Bolje reći da si bekrija, to ćemo potkrepiti time da su te u osnovnoj školi vratili iz Buljarica zbog pijanstva.

Ovo prvo ponekad, ako postoji razlog. Ovo drugo isto, ali nisam našao razlog.
Otkud ti na mestu direktora? Jesi li u politici? Kako tebe baš ministar da pozove? Što ne mene? Ne mora direktor bolnice da bude doktor.

Na mestu direktora sam po inerciji i možda kao neutralan, uz angažovanje dobrih ljudi. Nisam u politici. Ministar mene zvao zbog lepote, a ti si ostavljen za drugi krug, zato što ne mora direktor da bude doktor.
Ne bih ti bio na mestu. Nije zahvalna pozicija. Znam da si pošten, pa te zato sad pitam, da nisi možda lud?

Možda. Sagledavajući današnje vreme i važnije sagledavajući ljude možda je to ludilo. Ne znam šta mi bi.
Da li su drugi doktori uvređeni i da li očekuješ opstrukciju? Kako se izboriti sa lekarom koji je npr. pred penziju, ili koji jednostavno fušeri? Šta ti tu možeš? Poznato je da je vaša branša jako sujetna, zato vas valjda i ima toliko u politici. Ajd sad, junače, ako možeš iskreno.

Verovatno ima uvređenih, neki pokazuju, neki ne. Opstrukcija je za gubitnike. Iako ti se nešto ne sviđa, posao moraš odraditi profesionalno, a posle toga svako na svoju stranu.
Kakvo je realno stanje u našoj bolnici? Struka, broj ljudi, infrastruktura, čistoća...

Realno stanje u bolnici gledajući uzore sa zapada, nije sjajno, ali u odnosu na Srbiju mislim da smo dosta dobri po svim pitanjima. Broj ljudi u nekim segmentima manji je nego što treba. Infrastruktura se mora obnavljati i na tome se mora poraditi uz ušešće zajednice, drugačije ne vidim rešenje.
Anesteziolog? To nam je deficitarno?

Pozicija anesteziologa je kritična, imamo samo doktorku Petković koja radi, jedna doktorka je na porodiljskom, a dvojica anestiziologa su otišli u inostranstvo bez izgleda da će se vratiti.
Hoćeš li srediti WC u porodilištu gde se porodilje kupaju – ono je katastrofa. To i nije neka kinta?

Prethodnih 2-3 meseca je renovirano 7-8 WC-a u bolnici uz pomoć države. Za druge opet se mora angažovati društvena zajednica, jer posebna sredstva za renoviranje nisu predviđena.
Za vaš posao ste stvarno očajno plaćeni. Zašto ne otići u Nemačku, Dubai?

Na žalost to je sve češća situacija (poznajem 7 lekara iz G.Milanovca koji su otišli u inostranstvo) i bojim se da će broj lekara koji odlazi biti i veći (nemogućnost zapošljavanja, slaba zarada, uslovi rada).
Kako te sad gledaju medicinske sestre? Priznaj!

Što se tiče moje pristupačnosti trudim se da ostanem isti, a njihovo gledište moraš saznati od njih lično.
Šali se Nole da ćeš da mu pokvariš trake u teretani koliko trčiš. Očigledno te drma kriza srednjih godina. Da li misliš da treba da plaćaš duplu članarinu?

Kriza srednjih godina u mom slučaju traje nekih 28 godina (do sada). Mislim da ne treba da plaćam članarinu, ja mu tamo dođem ko maskota, predstavnik mladih iz prošlog veka.
A, doktor Lazić? Pije li on?

Dr Lazić udara po vitasoku, ne pitaj koliko.

 

 

 

sutic 650 

Oko kuće
Pratite nas

     Za dobro jutroPartly Cloudy

-5°C

Gornji Milanovac

Partly Cloudy

Humidity: 89%

Wind: 20.92 km/h

  • 03 Jan 2019

    Snow 0°C -6°C

  • 04 Jan 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

Prijatelji sajtafeplo

Pišite nam

Oko kuće

32300 Gornji Milanovac
Srbija

E-mail