Oko kuće

 

21 jul 2018

Na putu našeg napretka isprečili su se kočići. I ništa više. Dobro, možda i jedan skinuti (pa brže-bolje vraćen) vodomer.

 

I to novinarski kočići. I vodomeri.

 


 

04 septembar 2017

U našu redakciju jutros je stigla senzacionalana vest. Nije da smo poverovali na prvu, ali iz poštovanja prema čoveku koga znamo kao uzornog građanina, odlučili smo da je objavimo, ma kako neverovatno zvučala. Sve svetske agencije su pod oznakom URGENT prenele priču koju je okokuce.rs prvi pustio u etar.


 

11 maj 2017

Aaaaaa... Dobri stari SPS... Skoro da smo zaboravili na njih. Ko bi ih se još setio da se nisu pljuvali međusobno?

 

 


 

25 mart 2017

Ovih dana sam se osećao veoma ponosnim činjenicom da živim u ovom gradu. Za tren oka grad se ujedinio i pokazao da još ima u njemu onog duha koji nam je potreban i koji, nadamo se, obitava na ovom domenu.


 

12 mart 2017

Iz 2 u 1

 

Vikend popodne. Napolju je baš minus, plus hladan vetar. Ne mogu više da šetam po takvom minusu i nerado, jer ne želim da smrdim na dim, ulazim u prvi kafić da se malo zgrejem. Unutra puno, muška ekipa.


 

27 februar 2017

Rado Srbin ide u vojnike

 

Vojska Srbije drugačije razmišlja. Neko je skapirao da je televizija moćnije oružje od S 400 i odlučio da je pametno uložiti u tv.

 


 

25 februar 2017

U danu kada smo hteli da napišemo nešto o totalnoj beskorisnosti školskih sajtova, pročitasmo nešto što nam je potvrdilo veru koju imamo u ovaj grad, tačnije u gradsku ekipu. Razumećete da se ta vera sa vremena na vreme malo poljulja. Verovatno se i vama to dešava.


 

26 januar 2017

 

Sugrađanin M.M. (34) koji nas je zamolio da ostane anoniman, ispričao nam je kroz kakav je pakao prolazio poslednjih meseci. Obećali smo mu da ćemo sačuvati njegov identitet ako nam sve ispriča u detalje.

 


 

24 januar 2017

Ne prepoznajete ovo lice. Naravno, ali nije do vas. Ima razloga zašto je to tako.

 


 

16 januar 2017

Milomirka M. (76) iz Gornjeg Milanovca je preko noći postala svetski poznata. Naime, ona je pre neki dan svedočila retkom prirodnom fenomenu.

 

Okokuce.rs  vam pre Trećeg oka, Kurira, Informera i svih stranih medija koji su spremni da plate debele pare za intervju sa Milomirkom, donosi ekskluzivu. Uz kaficu, u njenoj penzionerskoj garsonjeri u zgradi ispod crkve, vodimo razgovor sa našom sugrađankom.


 

31 decembar 2016

Ovaj grad je za mene simbol urbanosti i napretka. Čak i danas, posle svih teških godina, on je daleko ispred  proseka Srbije. Nismo pratili sunovrat  države u meri u kojoj su to radile druge sredine.

 


 

29 decembar 2016

U Kalimanosu je  tiho po običaju, pa se, na moju žalost, čuje šta pričaju tri  klinca za stolom pored. Probaću da ih citiram. Zvaćemo ih "Likovi".

 

 


 

27 decembar 2016

Ja sam tako cool

 

Moj pas ne samo što je ružan i agresivan, već nema ni povodac ni brnjicu, a morao bi imati.


 

10 decembar 2016

Evo ih investitori niz auto put... samo što nisu.

 

Dolaze. Nadiru. Sve gaze jedni preko drugih u sivim odelima i sa crnim aktovkama. Bore se za što bolju  poziciju  u novoj industrijskoj zoni, po mogućstvu što bliže  auto putu. Nadrealna scena podseća na Far and away sa Tom Kruzom i  Nikol Kidman.


 

10 decembar 2016

U susret novim izborima 

 

Član omladinskog odbora stranke te i te je vispreno izjavio da to i to... Čuj, imaju i omladince. Orvelovska perspektiva nalaže da ćemo uskoro imati i druge selekcije od petlića i pionira pa nadalje. Verovatno će imati i  svoja prvenstva u izdavanju saopštenja.

 


 

08 decembar 2016

Od našeg stalnog dopisnika iz Beograda

 

Da, slažem se. Kakav glup naslov. Ali, ko bi pročitao tekst sa nazivom npr.  

 


 

26 novembar 2016

Nikad niko kao ti

 

Uskoro, za koju godinu, kada razularena masa bude rušila Tvoj i Ernestov spomenik, biću spokojan jer će to biti krunski dokaz tvoje pobede. Ako ga neki Džo ili Velja ne budu rušili nešto je pošlo po zlu.


 

18 novembar 2016

 

Razmišljanja, stavovi i dileme Milanovčana od svakog integriteta, po pitanju grada, države, planete, univerzuma... A i šire.


 
Oko kuće
Pratite nas

     Za dobro jutroPartly Cloudy

-5°C

Gornji Milanovac

Partly Cloudy

Humidity: 89%

Wind: 20.92 km/h

  • 03 Jan 2019

    Snow 0°C -6°C

  • 04 Jan 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

Prijatelji sajtafeplo

Pišite nam

Oko kuće

32300 Gornji Milanovac
Srbija

E-mail