Pita: Nadežda

 

Kada nije rano da pošaljem dete u teretanu ?

 

Odgovara: Difovac

 

Pa, odmah posle otvaranja. Šalim se. Ne vidim nikakav razlog da klinci dolaze u teretanu pre srednje škole. Pa ni onda u smislu bildovanja. Ali, šta ćete gospođo, oni se lože, drma ih pubertet. Ipak, može se u teretani raditi i nešto drugo sem dizanja tegova. Može se pažnja posvetiti fizičkoj kulturi i pravilnom razvoju. Može se čak raditi i korektivna fiskultura sa decom koja imaju određene probleme. Ipak, sve ovo isključivo uz nadzor visoko obrazovanog trenera. 

 

 

Pita: Veljko

 

Koja je fora sa karticama za plaćanje na rate, vidim da ih reklamirate ? Jesu li stvarno bez kamate ili je to navlakuša ?

 

Odgovara : Đorđe OTP

 

Iako se na prvi pogled ne čini tako, banke su institucije koje u ovom našem društvu, kakvo je - takvo je, najviše posluju u skladu sa zakonom.

 

Znači, nije navlakuša. Ima kartica za plaćanje na rate bez ikakve kamate, ali moraš dobro proučiti kako se kartica koristi. Neka ti bankar to dobro objasni. Na tržištu ih ima dosta, po meni je ubedljivo najbolja kartica OTP banke.

 

Zašto? Dva su razloga: 1) najbolja je  2) ja radim u OTP

 

Pita: Milutin

Dali poslodavci u GM radije zapošljavaju ljude sa završenim državnim ili privatnim fakultetom ?

 

Odgovara: Direktor

Sa državnim.

 

Pita: Šone

Dali su taksisti u Milanovcu ljudi?

 

Odgovara: Iznogud

 

Jesu. Bar ovi iz Central taksija.

 

Pita:  Aninimno

U kojoj valuti da štedim ?

 

Odgovara: Bankar

 

Ne štedi, stavi po viđenju. Moj savet je da taj iznos konvertuješ u još dve valute i da na račun u banku staviš npr. 30% eur, 30% usd i 40% chf. Ne postoji nikakva garancija i  sve druge analize su bez osnova. Šta će se dešavati na  globalnoj političkoj sceni, od čega u najvećoj meri zavise kursevi ključnih valuta, niko ne zna. Osim ako možda imaš broj Putina ili Trampa. Onda ti meni javi. 

 

Pita : Radovan

Ima li bolesti plavih jezika u našoj opštini i ako je ima u kojoj je to fazi, ili se to skriva od javnosti? 

 

Odgovara : veterinar Ljubo Jovanović

 

Trenutno nema. Prošlo je 30 dana od poslednjeg slučaja što je dovoljno da se proglasi da nema zaraze.Tokom oktobra i novembra bilo je sporadičnih slučajeva.Oboljenje je registovano u pet domaćinstava.Prenosioci su virusi.Pošto njih sada nema, nema ni širenja bolesti. Jedini način da se spreči širenje je vakcinacija. Odluku o vakcinaciji donosi Uprava za veterinu.

 

Pita :  Natalija

Može li se u GM neko zaposliti a da nema debelu vezu ?

 

 

Odgovara : Direktor

 

Može . Nije to baš tako kako zamišljaš . Napravi razliku između veze i preporuke . Kada kandidat uđe u uži izbor ,onda dobra preporuka može da prevagne . Mali je grad , pa svako i ima neku preporuku , što znači da to nije i odlučujuće .

Često  zapošljavam ljude koje prvi put vidim , u poslednje vreme sve više i sa strane . Problem je što je premalo radnih mesta u ponudi , a previše kandidata .

 

 

 

Pita : Miško

Ne znam šta da upišem , a vidim neke reklame da mogu da naučim da programiram za 90 dana ?

 

Odgovara : Dobar Programer

 

Hahahah. Nema šanse . To su prevare , a to što eventualno i naučiš , od toga se nećeš najesti hleba. Osim , ako nisi reinkarnacija Tesle . To bi već bila druga priča . Jesi li ?

 

 

Pita : Marko

Kredit sa osiguranjem ili bez ?

 

 

Odgovara : Bankar

 

Ako možeš , obavezno sa osiguranjem . Ne želiš valjda da u slučaju , ne daj Bože , smrtnog shoda , ostaviš kredit svojoj deci ? Ili ako  ostaneš bez posla npr.

 

 

Pita : Ćiro

Dali će Lester da dobije za vikend ?

 

 

Odgovara : okokuce.rs

 

Hoće. Neće . Možda bude i nerešeno . Nemojte nas gnjaviti sa kladionicom . Ne uklapa se u našu percepciju.

 

 

 

Oko kuće
Pratite nas

     Za dobro jutroPartly Cloudy

-5°C

Gornji Milanovac

Partly Cloudy

Humidity: 89%

Wind: 20.92 km/h

  • 03 Jan 2019

    Snow 0°C -6°C

  • 04 Jan 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

Prijatelji sajtafeplo

Pišite nam

Oko kuće

32300 Gornji Milanovac
Srbija

E-mail